Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

TRENDS | Best Collections για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013 (vol.2).


TRENDS | Best Collections για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013 (vol.2).

Bottega Veneta S/S 2013
Μπορεί ακόμα έξω να έχει θερμοκρασίες, που μας αναγκάζουν να φοράμε πουλόβερ, παλτό και μπότες, όμως η μόδα για να ικανοποιήσει το απαιτητικό κοινό της, αλλά και να κάνει αυτό που λέει το όνομά της, να είναι μόδα, πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά. Στην προκειμένη περίπτωση, αρκετούς μήνες. Έτσι, παρακολουθήσαμε όλα τα fashions shows των μεγάλων Οίκων για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013, μαζέψαμε τις καλύτερες κολεξιόν, τις χωρίσαμε σε vol.1 και vol.2 για να έχει και λίγο σασπένς και σας τις παρουσιάζουμε!


Bottega Veneta.
Αυτό που καταφέρνει ο Tomas Mair του Botegga Veneta, κάθε σεζόν, είναι η πιο απίστευτη εξύψωση της θηλυκότας, εκτελεσμένη με έναν ήρεμο, ισχυρό και καλλιτεχνικό τρόπο. Έχει την ικανότητα να παίρνει τις τυπικές έννοειες του γυναικείου στυλ, όπως τα φλοράλς, οι pencil φούστες και τις τάσεις των 40’s, και να τα κάνει να δείχνει απίστευτα σχετικά και εναρμονισμένα στον 21ο αιώνα.

Prada S/S 2013
Prada.
Τα 60’s έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη Miuccia Prada, πολλές φορές στο παρελθόν. Η ένωση όμως patterns της άνοιξης, των μαργαριτών και των άνθεων κερασιάς, που υφαίνονται σε πτυχές κιμονό, ήταν μια εύστοχη κίνηση για να ανυψώσει απολαυστικά, το αντισυμβατικό όραμά της.


Jil Sander S/S 2013
Jil Sander.
Η επιστροφή της Jil Sander, στον Οίκο που φέρει και το όνομά της, σημαδεύτηκε από τα λευκά πουκάμισα, τα εφευρετικά, από άποψη ραπτικής, πλην όμως προσιτά παλτά, με σωστές αναλογίες και χρώματα. Με άλλα λόγια αυτά τα ρούχα, δεν εκθέτουν τη γυναίκα που τα φοράει, και ούτε την αναγκάζουν να περιορίσει τη σιλουέτα της σε αυτά.

Balenciaga S/S 2013
Balenciaga.
Ο Νicolas Ghesquière, o βασιλιάς του conceptualism, εξέπληξε τους πάντες αυτή τη σεζόν, με τις ολόσωμες φόρμες, αλλά φυσικά το όλο θέμα δεν είναι τόσο απλό. Η ραπτική του ήταν εφυιέστατη, με διπλό νόημα. Αρχικά, παρουσιάζοντας φούστες με βολάν και μοτίβα από ισπανικά γλυπτά, ενώ για το βράδυ, τα άριστα δουλεμένα, patchworked φορέματα. Και επειδή μιλάμε για Balenciaga, τα δαντελωτά τελειώματα, που έμοιαζαν με αγκαθωτά πλέγματα.



Céline S/S 2013
Céline.
Mε ακατέργαστες άκρες, ρευστότητα και πλεκτά ντραπέ, η πιο εννοιολογική προσέγγιση της Phoebe Philio, αυτή τη σεζόν, συνεχίζει να προοδεύει με τον τρόπο που θέλουν οι γυναίκες να ντύνονται σήμερα – να φοράνε ρούχα που τους προσφέρουν σταθερότητα.  Αναπάντεχη έκπληξη; Τα γούνινα σανδάλια!


Alexander McQueen S/S 2013
Alexander McQueen.
Εδώ τα λόγια είναι λίγα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν από ζακάρ σακάκια, υπερβολικά μπομπέ prom φορέματα, σπαρμένα με λουλούδια, και με χρώματα που θυμίζουν αποκλειστικά μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα, όλα αυτά παρουσιασμένα μέσα από τη μοναδική θεατρικότητα του ΜcQueen, εκφράζοντας μια αισθησιακή ελαφροτητα.



Rochas S/S 2013
Rochas.
Η έμφαση που έδωσε ο Marco Zanini στις κλασικές γυναικείες σιλουέτες, αξιοποιώντας παλέτες απαλών χρωμάτων, μέσα από τις pencil φούστες, τα πουκάμισα που τονίζουν τη μέση, τα pointed σουτιέν και τους κορσέδες, τις μακριές φούστες, και όπως πάντα, τα κλασικά πόλο πουκάμισα, αλλά και τα καλοκαιρινά πλεκτά, οδηγούν αναπόφευκτα σε μια πολλά υποσχόμενη συλλογή.

Givenchy.
Givenchy S/S 2013
Mια μοναδικά κομψή και ''ελεγχόμενη'' ως προς τη δομή και το στήσιμο  συλλογή, αυτή του Riccardo Tisci, για τον Οίκο Givenchy, στηριγμένο στη γεωμετρία και την ελαφρότητα, χαρακτηριστικά του Ιταλού αρχιτέκτοντα, Carlo Mollino. Όλα αυτά φιλτραρισμένα μέσα από τη δική του σύγχρονη αισθητική, προσφέρουν ένα αποτέλεσμα, με ρούχα που αποτελούν παράδειγμα μιας σύγχρονης προσέγγισης στην old fashioned έννοια της κομψότητας.



Christian Dior S/S 2013
Christian Dior.
Mετά το  ντεμπούτο που έκανε ο Raf Simons στο Dior Haute Couture, ήρθε και η εξίσου λαμπρή, υπερβατική παρουσίαση του Dior Pret-a- Porter. Σακάκια, αιθέρια βραδινά φορέματα, φούστες με ζωγραφισμένα στο χέρι λουλούδια, μαύρα ζιβάγκο κ.ά κόσμησαν τη πασαρέλα του. Φυσικά, για τους παρατηρητικούς του ειδούς, η πλειοψηφία των ρούχων έχουν και τη μεγάλη λατρεία-μανία του Simons¨ τις τσέπες.



Louis Vuitton S/S 2013
Louis Vuitton.
Σχήματα και γραφικές παραστάσεις, από τη δεκαετία του 60,  ήταν η έμπνευση του Mac Jacobs για το Louis Vuitton. Αλλά, μιας και αναφερόμαστε στο Marc, τα μοτίβα με κύβους και τετράγωνα, αλλά και το γεγονός ότι στην πασαρέλα εμφανίζονται δύο – δύο τα μοντέλα, κατεβαίνοντας από κυλιόμενες σκάλες, μάλλον έχουν ένα βαθύτερο νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου