Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

BUILD YOUR BASICS | Tα παλτό που πρέπει να έχουμε στη ντουλάπα μας.


BUILD YOUR BASICS | Tα παλτό που πρέπει να έχουμε στη ντουλάπα μας.


Max Mara F/W 2012
Το παλτό είναι το απόλυτο ένδυμα του χειμώνα. Απαραίτητο για κάθε γυναίκα, όχι μόνο γιατί προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή, αλλά αποτελεί και statement προσωπικού γούστου. Φέτος, οι τάσεις ήθελαν τα παλτό πιο boxy, με έμφαση στους ώμους, στις βάτες και στα μανίκια, με κρυφά κλεισίματα.



Altuzarra F/W 2012
Κάθε γυναίκα, χρειάζεται ένα παλτό που θα τη βγάζει ασπροπρόσωπη τόσο σε καθημερινές, όσο και σε βραδινές και επίσημες εμφανίσεις. Μιας και λοιπόν, είναι δύσκολο να δαπανούμε χρήματα κάθε χειμώνα για καινούργιο παλτό που συμβαδίζει με τις εκάστοτε τάσεις της μόδας, διαχρονικά κομμάτια κλειδί είναι απαραίτητα και σίγουρα θα μπορείτε να τα φοράτε κάθε χειμώνα.




Τα βασικά για ένα διαχρονικό παλτό.
       
       1.       Το χρώμα. Τα βασικά χρώματα που πρέπει να έχεις είναι το κλασικό μαύρο,  ένα καμηλό, ένα λευκό κι ένα γκρι. Πολλές φορές τα χρώματα στα παλτό ανά σεζόν αλλάζουν, όμως τα τέσσερα παραπάνω, παίζουν πάντα.

        2.       Το σωστό μήκος. Όλες κοιτάμε τα παλτό στις πασαρέλες, φορεμένα από καλλίγραμμα, δίμετρα
      μοντέλα και τα θέλουμε κι εμείς (και τα παλτό και το σώμα). Όμως ανάλογα με το ύψος σου, επιλέγεις και το μήκος του παλτού σου. Αν είσαι ψηλή, μπορείς να επιλέξεις και παλτό κάτω από το γόνατο. Αν πάλι είσαι λιγότερο ψηλή, τα παλτό πάνω από το γόνατο και τα μαντώ είναι ό,τι πρέπει για ‘σένα!

        3.       Κουμπιά και λεπτομέρειες. Προσπάθησε να διαλέξεις όσo το δυνατόν πιο σκέτα κομμάτια. Κάθε φορά, μπορείς να αλλάξεις τα κουμπιά και τις λεπτομέρειες μόνη σου, ανάλογα με τις τάσεις (πχ. να κάνεις πιο μιλιταίρ, το απλό μαύρο σου παλτό), χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Derek Lam F/W 2012
3.1 Phillip Lim F/W 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου